Friday, February 11, 2011

Enchilada Stack ve Sebit Mantisi


Global Dunya dedikleri bu olsa gerek iki ayri ulkenin ve kulturun yemekleri bile birbirlerinden binlerce kilometre uzakta olmalarina ragmen benzer olabiliyor. Ben sebit mantisini birkac kez yaptim.Cok guzel ve doyurucu oluyor dogrusu, cocuklar da cok seviyorlar. Ozellikle eger aksam yemegi yapmakta gec kalmis iseniz yada 6 da eve gelip te ne yiyecez diye dusunurseniz, cok kolay ve hizli yapabileceginiz pratik bir yemek. Simdiden afiyet olsunnnn:)



Sebit Mantisi
 
Kullanılan Malzemeler:

Sosu icin:
300gr kiyma
4-5 kasik zeytinyagi
3 orta boy sogan
2 su bardagi rendelenmis domates veya 1 konserve kutusu dogranmis domates.(Ben taze taze domates rendeledim cok guzel oldu)
bir su bardagindan biraz az sicak su tuz,karabiber
pulbiber
hamuru icin:
5 tane hazir tortilla ya da Trader Joe’s` dan alinan yuvarlak lavas ekmekler (ben dort taneden yaptim bes cok kalin oluyor)
Eger isterseniz hamur yogurabilirsiniz (zamaniniz varsa tabii? :)) ya da yine az once bahsettigim yerden hazir pizza hamuru alabilirsiniz.
Hamuru icin:
3 su bardagi kepekli un ve 1.5 su bardagi beyaz un 10 gramcik yas maya
biraz tuz ve alabildigi kadar ilik su hamurun durumuna gore azaltip cogaltabilirsiniz
Hazırlık
Once sos yapilacagi icin sosun tarifiyle baslayalim;
Soganlari incecik dograyin ve siviyagda biraz kavurun daha sonar istege bagli olarak biberleri dograyin ve onlarida soganlarin icine atinki buharinda pissin.Kiymayi ekleyin birkac kez cevirin, domates rendesini de ekleyip, sicak suyunu ilave edin.Yaklasik yarim saat kaynasin; suyunu cekene kadar yani. Tuz,karabiber ve pul biberide ekledikten sonra sosunuz hazir olacak.
Tarifin Hazırlanışı
Hazir tortilla kullanacaksaniz, teflon tavada iki tarafli isitin.
Sonra bir kat lavas bir kat sos olacak sekilde dort kat doseyin.
Uzerine istege bagli olarak sarimsakli yogurt dokun. Uzerine yag ve kirmizi biber yapabilirsiniz hatta nane ve sumakta, ben yapmadim cok yagli olur diye ama denemek lazim.
Hamuru icin:bir kabta un,maya,ilik su ve tuzla bir hamur hazirlayin.hamurdan 1.5 yumurta buyuklugunde 20 tane bezeler ayirip kepekli un yardimiyla bu bezeleri tabak buyuklugunde yufkalar acarak bunlari teflon tavada yada sacda pisiriniz.
Kolay Gelsin Hanimlar!
Enchilada Stack (from allrecipes.com)

Ingredients

  • 1 pound ground beef
  • 1/4 cup chopped onion
  • 1 garlic clove, minced
  • 1 (8 ounce) can tomato sauce
  • 1/4 cup water
  • 1 teaspoon chili powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon pepper
  • 4 (6 inch) corn tortillas
  • 2 cups shredded Cheddar cheese

Directions

  1. In an ungreased 2-qt. microwave-safe dish, combine the beef, onion and garlic. Cover and cook on high for 5 minutes or until meat is no longer pink, stirring once; drain. Stir in tomato sauce, water, chili powder, salt and pepper. Cover and cook on high for 8 minutes, stirring once. In an ungreased 1-1/2-qt. round dish, layer one tortilla, 1/2 cup meat sauce and 1/2 cup cheese. Repeat layers three times. Heat, uncovered, on high for 1 minute or until the cheese is melted.

No comments:

Post a Comment